DRM: Digital Restrictions Management

Resulta que algú compra un llibre en PDF. Resulta que aquest algú no fa servir cert sistema operatiu. També resulta que el llibret en PDF porta la marca dels DRM.

Aquesta extranya conjunció porta a que la versió d’Acrobat que fa servir aquest algú, no és compatible amb el sistema DRM. Resultat: algú ha pagat per un producte que no pot disfrutar.

Possible solució: solo no puedo, con amigos, sí:

Una altra persona intenta obrir l’arxiu. Instala l’última versió d’ Acrobat, que li pregunta si l’arxiu PDF que intenta obrir és seu o no. Aquesta persona, que és temerosa de Deu (i de la SGAE) i paga els seus impostos, respòn amb la veritat i diu que “és d’algú altre i me l’ha donat”. Tot seguit el programet li diu que molt bé, però que haurà d’aconseguir les dades del proveidor de l’arxiu PDF i posar-ho. Però no diu res de com ni on posar aquestes dades.

Llavors l’altra persona decideix mentir i dir que l’arxiu PDF és seu. S’obre una finestreta que el dirigeix a la pàgina d’ Adobe, on se’l convida a entrar a la secció Adobe DRM Activator, bé amb una Adobe ID o bé amb un compte Passport de Microsoft. Decideix fer servir un compte passport que passava per allí. Activa el seu ordinador (al tanto amb el concepte “activar l’ordinador per a poder llegir”), es baixa un arxiu extrany i segons després, Activator informa que ja pot obrir arxius DRMitzats. Olei. Torna a provar d’obrir l’arxiu, i torna a respondre amb una mentida, dient que l’arxiu és seu, i el programet el torna a enviar a la pàgina d’activació, però ara amb un altre resultat:

Here’s the problem and how to solve it:

You have tried to open an Digital Edition that was downloaded to another computer. You can open such a document on two computers only when you have activated Adobe Reader or Acrobat on both computers using the same Microsoft .NET Passport or Adobe ID.

Problem: This computer and the computer to which the document was downloaded were activated using different .NET Passports or Adobe IDs.
Solution: Return to the retailer, library, or other location where you acquired the document and obtain permission to open it on this computer.

I això és el que ha de salvar la cultura? Doncs ja m’explicaran com, perque haver de fer una odissea com aquesta cada cop que es compra un producte estigmatitzat amb DRM, és ben bé com convidar a aprendre el noble i mil.lenari art del ripping.

2 thoughts on “DRM: Digital Restrictions Management

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s