Cultura Lliure: Learning Commons

Learning CommonsFa uns mesos treia el tema de la importància de la cultura lliure per als països en desenvolupament i acabava preguntant si, a part del rotllo multiculti, es feia alguna cosa més. La resposta és si. Pero no des d’aquí.

Learning Commons és un colectiu de tecnologia creativa sud africà especialitzat en la creació de sistemes d’aprenentatge oberts. El seu últim/únic projecte és un programa curricular multimedia (flash) de títol Copyright, copyleft and everything in between sobre alternatives al copyright a Sud Àfrica, explicat en context africà.

El curs està molt ben treballat. Consta de la part de flash dedicada als estudiants i un manual de continguts per als professors. La part interactiva està realment bé. Li falta un pel d’ interactivitat però el contingut és realment bò. Així per sobre, el curs permet mostrar la història del copyright, nous reptes per al copyright a Internet, introducció al programari lliure i/o de codi obert i a les llicències lliures, nous reptes del copyright per a coneixement indígena i herència cultural africana, el valor del domini públic local i com trobar contingut lliure i legal a la xarxa.

Tot això explicat de manera amena i divertida, seguint a la Sarah i en Dube en la seva aventura de publicar un disc, i llicenciat amb CC-BY.

By developing this as open content, we are hoping that it is adopted by people around South Africa and the world, who add to it, transform it and develop it into as relevant a resource for each community in which it is taught.

Per cert, a que no dirieu pas a qui m’he trobat dins aquest projecte? Doncs la Shuttleworth Foundation! Pels qui no conegueu a Mark Shuttleworth, només cal dir que és el principal impulsor d’Ubuntu Linux.

One thought on “Cultura Lliure: Learning Commons

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s