Guàrdia: Què passa a Bolivia?

Que et toqui guàrdia un dissabte de pont podria resultar molest, però cal veure la part bona, i és que, entre visita i visita, es té temps per a posar-se al dia.

El que més crida l’atenció, i augmenta la preocupació, és la situació a Bolívia.

Llegint el blog de Sebastian Molina sobre el terreny a Bolivia, un s’adona que no tot són flors i violes, si no que tot el contrari.

Metrallen la casa d’un dirigent de l’oposició, assalten un piquet de vaguistes de fam dins una església i hi ha rumors que Evo Morales podria declarar l’estat d’excepció demà a la nit.

I de què ve tot això? Doncs de la decisió del MAS d’imposar la majoria absoluta per a aprovar els articles de la futura Constitució Boliviana. D’aquesta manera, només caldrien els vots de l’actual govern.

Què ha portat al senyor Evo Morales a estar a les portes d’organitzar una guerra civil?

Ah, i a qui pensi que s’està exagerant, que no es deixi enganyar pel silenci dels mitjans i que comenci a llegir les notícies de primera mà.

Actualitzacions: Moeh comenta, des de Madrid, un reportatge del Latinobarómetro i la situació. Daniel Basteiro apunta que s’està encenent una metxa perillosa i Mario Duran ens ho explica des de la mateixa Bolivia.

7 thoughts on “Guàrdia: Què passa a Bolivia?

 1. Ante todo felicitaciones por el foro.

  Soy analista de relaciones internacionales y junto con otros colegas confeccionamos papers de análisis sobre Bolivia mediante un observatorio.

  El OBERVATORIO DE BOLIVIA es un espacio de investigación y divulgación académica, donde se realiza un seguimiento metódico de la evolución de cuatro factores críticos: Política Exterior, Recursos Naturales, Integración Regional y Sociedad. De acceso gratuito en formato PDF, con resúmenes en Ingles, Francés, Portugués y Alemán.

  Sería de gran ayuda para nosotros poder contar con algun enlace para nuestros ejemplares en su espacio web. Del mismo modo, cualquier colaboración que podamos brindarles será recepcionada con diligencia.

  Los links son:

  Click to access observatorio3.pdf

  Click to access observatorio2.pdf

  Click to access observatorio1.pdf

  Gracias y Adelante

  Juan Recce

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s