Tecnologia inútil

Es considera com tecnologia tot allò que ens facilita la feina als humans. Els idiomes faciliten la comunicació, els vehicles la mobilitat, els telèfons faciliten la comunicació a llarga distància, els ordinadors estan creant noves especies humanes, la rentadora automàtica ens evita perdre hores i hores de temps al safareig.

Però no tota la tecnologia és útil. Per exemple, el rentaplats. És la cosa més inútil i ineficient que m’he trobat. Si rentem els plats a mà, posem d’un dinar no gaire complicat per a 4 persones, quan triguem… 10 minuts? 15 si comptem el factor “posar les cassoles en remull”? I tot plegat ho fem gastant pocs litres d’aigua, entre 2 i 4 potser?

Per contra, el rentaplats que tenim aquí al pis de lloguer triga 126 minuts en el programa més senzill. Veient anuncis actuals que mostren un rentaplats de nova generació amb el consum més baix d’aigua, que és de 7 litres, per molt poc sabó que faci falta (si no comptem anti-calç, sal, abrillantador, productes de neteja interna del rentaplats mateix i ambientadors de llimona), aquesta presumpta eina que és el rentaplats es mostra com el paradigma de l’ anti-tecnologia. Totalment inútil, ineficient, que aporta ben poc i gasta més del que t’estalvia feina.

Anuncis

Un pensament sobre “Tecnologia inútil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s