Nou periodisme

Ara comprarem iMacs
Un nou diari recorre Catalunya. Es tracta d’Ara, el nou projecte de Carles Capdevila, Toni Soler, Albert Om et al.

El llançament d’aquest nou diari ha aixecat una expectació tremenda. Tothom hi diposita moltes esperances, i la cosa arriba fins a nivells insospitats. De fet, expectació no seria la paraula adequada, sinó fal·lera.

Publicitat Institucional:

De moment, i abans de fer cap edició, ja es poden consultar algunes cosetes a la web com les previsions de tirada inicials (11.000, no està malament), els diferents tipus de subscripció, el manifest fundacional, algun toc humorístic i que serà un diari orientat a format digital (això d’emetre continguts en formats paper, web, iPad, newsletter… com a novetat em provoca un petit somriure).

Després podem visitar la secció de Bones Pràctiques. Una secció innovadora –i benvinguda–, on el que més m’ha sorprès ha sigut veure una pàgina dedicada a les subvencions, on es comenta la postura del diari al respecte: no només s’hi apunten (a totes les possibles), sinó que les defensen i promocionen.

Finalment, una nova secció que he descobert ara mateix, la subscripció durant 40 dies al preu de 40 euros. Molt bíblic tot, per cert.
Aquesta subscripció, segons informa el mateix diari, dóna accés als suplements Time Out Cultura, Criatures i Emprenedors, accés a una zona exclusiva al web, a l’edició iPad (es podrà llegir l’Ara en dispositius lliures de DRM? Vindrà l’Ara lliure de DRM?) i també a una newsletter exclusiva. I aquest preu és després d’aplicar un 30% de descompte.

I no puc dir res més, ja que fins a final de mes no començaran les emissions.
Tot i això, Ara ja és un èxit. Abans de treure cap edició, és a dir, abans d’engegar les impremtes, ja ha guanyat 1 milió d’euros (perdó, 980.000), provinents de les subvencions que comentava abans (se’ls ha de reconèixer el fet que ho diguin en veu alta. Almenys ara sé on van part dels meus imposts). Si li sumem les subscripcions bíbliques, la cosa pot pujar una miqueta més encara.

Des d’aquí la meva felicitació a l’equip directiu. El diari ja és un èxit comercial. Ara haurem de veure el contingut periodístic.

PD: Senyors d’Ara, aprofito per oferir els meus serveis com a redactor, crític, humorista o el que faci falta. Oju, oferta seriosa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s