I ara, què?

Tindrem nou Honorable, nou Govern i… i no sé què ens portarà. CiU va escombrar però, per sort, no va aconseguir la majoria absolutista, concepte que crec que s’hauria de prohibir. L’absolutisme… no va morir amb l’Antic Règim? Per què es manté?

En Mas deixava entreveure un possible govern d’unió nacional. Un govern fort. Big Government que en diuen. I com a llibertari, tot el que soni a “govern fort i de concentració” em preocupa bastant. I si a sobre hem de confiar en què l’intervenció governamental ens tregui de La Crisi, anem malament.

També em preocupen els nous populismes que arriben, com alguns que ningú volia veure ahir nit. Fins i tot agnòstics i ateus resaven. Però una cosa és un big government, i una altra no deixar els espais que aprofiten la ignorància, el fanatisme i els psicòpates per a fer-se el terreny des d’on parasitar o, pitjor encara, dinamitar la societat.

Per la seva banda, l’esquerra, independentista o no, escenifica el que sempre ha sigut: un gag dels Monty Python que demostra, un altre cop, que el socialisme no funciona.

I finalment, la ventafocs Pirata, que en només 50 dies de vida ha aconseguit uns quants vots més que fans té a Facebook. La teoria es torna a confirmar. L’experiment, si se’n pot dir així, ha funcionat, però cal sortir de la xarxa i arribar al carrer. I al Maig hi ha una revàlida.

Ja és dilluns. El tsunami ha passat i ara toca fer crispetes per a seguir amb l’espectacle mediàtic d’aquesta nit. Ja em perdonareu, però tot i que volia escriu-re aquest article per no fer la falsa impressió de ser un pessimista (because nobody likes a whiner), estic cansat de tot això. De la premsa que no sap ni escriure bé el seu idioma, de paràsits que no dubten una mil·lèsima de segon en treure l’excavadora i de dirigents que s’entesten a protegir-nos de nosaltres mateixos. Tanmateix, i per què no es digui, em queda un darrer bri d’esperança.

Felicitats, President. Toca fer feina i n’hi ha molta per fer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s