Abans de Bartlet, va ser Adams

John Adams
John Adams

Dijous passat comentava que el sobiranisme català encara no sap com definir i encaixar el procés que està vivint, a més del problema semàntic que suposa el no dir la paraula prohibida, the I word. I seguint analogies i comparacions, sobta molt quan veus que es repeteixen mencions a certa sèrie on es mostra com funciona la política, al voltant del POTUS Bartlet.

Si volem emmirallar-nos en alguna sèrie o període històric, prefereixo mil vegades més John Adams, una mini-sèrie no gaire coneguda de 7 capítols, que narra tot el procés de distanciament, secessió, independència i construcció de la república americana, junt amb els problemes que es van haver d’afrontar.

I tot des de la perspectiva de John Adams, primer vice-president i un dels artífex més importants (i oblidats) de tot el procés, des de la seva nominació com a delegat al Congrés Continental, a la seva participació en la redacció de la Declaració d’Independència, a la seva nominació de Washington com a Comandant en Cap, la seva influència en la redacció de la futura Constitució… i segueix. Tot i la seva influència clara i vital, ara diríem que “no va ser gaire popular”.

Tornant a casa, aquests mesos, i per tot arreu, es poden llegir anàlisis i opinions de si Europa acceptaria un nou estat català, si seria legitimat automàticament, si no… Seny i rauxa… Bla bla bla…

Però de fet, els habitants del Parlament són incapaços de posar-se d’acord ni tan sols en la redacció d’una pregunta que diuen que volen fer a nosaltres els ciutadans.

Si em permeteu la comparació, molt abans que Jed Bartlet arribés a POTUS, John Adams havia fet de delegat al Congrés Continental, va ser Vicepresident, President i un dels diplomàtics responsables del tractat de pau amb Gran Bretanya posterior a la independència.

Ara no toca veure The West Wing. Ara toca veure (i repetir) John Adams.

Anuncis

Un pensament sobre “Abans de Bartlet, va ser Adams

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s