Per què fem cas als qui ens enganyen?

Per si algú no ho sap, la Federal Reserve, la famosa FED de l’amic Bernanke, és un banc privat que fa uns cent anys es va apropiar del monopoli d’imprimir dòlars americans.

Aquest banc privat va ser un dels responsables de que la Depressió americana de principis del segle XX es convertís en La Gran Depressió. Actualment, està alentint el procés de recuperació d’una crisi que ja fa quatre anys que dura.

Tota aquesta crisi de deute, subprime, etc… va estar fomentada per unes persones que, just després d’explotar, van rebre nominacions i càrrecs creats per a poder sortir-ne.

El resultat: persones com Tim Geithner, director de la sucursal de la FED a Nova York quan es va aprovar el rescat de Fanny i Freddie, però es va denegar a Lehman, va ser nominat secretari del tresor, i va ser el responsable de l’augment del deute fins a un trilió (americà) de dòlars, a pagar pels US taxpayers. Una gran quantitat d’aquests diners va anar a parar a les butxaques dels seus amics.

De la mateixa forma, aquí van posar a l’ex-director gerent del Fons Monetari Internacional al capdavant de Bankia, i ara en som tots accionistes forçosos per tal de pagar-ne el cost.

Per què fem cas a qui ens enganya? Per què fem cas a qui només ha demostrat la seva capacitat per equivocar-se un i altre i altre cop, i pel qual hem de pagar tots? Què ho fa això? Simplement caldria no fer cas mai més d’aquesta gent… però sembla que és molt difícil…

Thomas Sowell: Why do we continue to listen to the Federal Reserve? They're almost always wrong. – AgainstCronyCapitalism.org.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s