World Of Procés™

Jo tenia un Tauren com aquest, però druida.
Jo tenia un Tauren com aquest, però druida.
Fa uns deu anys vaig estar una temporada enganxat al WoW, un joc de rol multi-jugador en línia ambientat en un món de fantasia, capa, espasa, éssers estranys i màgia. Per a jugar només calia connectar als servidors i a recórrer Azeroth, que és com s’anomena el món en que transcorre l’acció.

Un podia passar hores i hores jugant d’aquesta forma. Coneixies gent i anaves d’aquí cap allà i passaves l’estona. Però amb aquesta forma de jugar, hi havia una part important de tot el joc que et perdies, les missions. Una “missió” era una mena d’aventura en que s’havien d’aconseguir certs objectius, en un ordre. Per a acabar les missions amb èxit calia fer-ho amb d’altres jugadors que tinguessin personatges concrets. Les diferents races tenien diferents classes de personatges: caçadors, guerrers, mags, lladres, xamans, cavallers… Tots ells es dividien en tres rols clars: tancs, sanadors i lluitadors.

Tots els personatges complien diferents funcions en moments clau de la missió, arribant al punt culminant quan l’equip s’enfrontava al ‘boss’, quasi bé un monstre terrible que costava molt de matar i que sempre tenia hordes d’ajudants.

En aquell moment, els personatges que feien de ‘tanc’ eren els que entraven primer. La seva funció bàsica era atreure els enemics i rebre tots els atacs, desviant-los dels lluitadors. Mentrestant, I darrera els tancs, es situaven els lluitadors pròpiament dits, que eren els que atacaven al ‘boss’, ja fos des de lluny o en la lluita cos a cos. Finalment els personatges ‘sanadors’ s’encarregaven que els ‘tancs’ seguissin vius i desviant els cops, i també curaven als lluitadors de forma ocasional.

Els integrants de La Nova Premsa™ diuen allò de “solucions del segle XIX per a problemes del segle XXI”. L’opinolatria també està acostumada a emprar símils de jocs per a referir-se als fets que succeeixen aquests dies. Una de les comparacions més emprades és la de La Partida d’Escacs™.

El que no entenc és que, estant al Segle XXI, es parli de jocs del segle VI quan el World of Warcraft em sembla molt més apropiat.

One thought on “World Of Procés™

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s