Internet i Catalunya

Amb les noves possibilitats que comporta la més que possible independència de Catalunya, hi ha molts aspectes a tenir en compte. Nova Constitució, sistemes legals, Estructures d’Estat… Un d’ells, que per ‘tradició personal’ m’és propera i m’interessa és el futur d’ Internet.

Com serà Internet a una Catalunya independent? Per quins principis es regirà? Serà la Generalitat un govern que vulgui controlar-la? Deixarem que ho faci? Caldrà organitzar un sistema de “checks & balances”? Caldran associacions a l’estil EFF o Open Rights Group?

El Consell Assessor per a la Transició Nacional va elaborar el seu famós Llibre Blanc, que en l’ Informe 5 treballa els aspectes d’Internet. Malauradament, i penso que per un excés de “copiar i enganxar”, les propostes clau no apareixen a l’informe, ja que el punt on s’haurien de detallar, el 9.7, és idèntic al punt 4.6.

Però tot i que hi fossin, hi ha moltes preguntes que s’hauran de respondre, ja que Internet forma part dels països normals. I si volem un país normal, haurem de tenir tot això, i més, en compte i parlar-ho: Internet acostuma a ser un d’aquells temes del que la política hi passa de puntetes, a no ser que sigui per engabiar-ho tot.

Amb aquest, començo una petita sèrie de posts on la temàtica serà Internet, la llibertat a la xarxa, la neutralitat de la xarxa i com tot això s’aplicaria al possible nou paiset nostre, que inclourà articles antics revisats i d’altres perles com algun correu electrònic enviat als Molt Honorables Presidents i/o a algun Honorable Diputat.

Que els posts que vinguin siguin aportacions, idees i propostes a un debat que, amb el temps (però no gaire enllà que si no lleparem!), espero que s’acabarà gestant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s