Internet i Catalunya

Amb les noves possibilitats que comporta la més que possible independència de Catalunya, hi ha molts aspectes a tenir en compte. Nova Constitució, sistemes legals, Estructures d’Estat… Un d’ells, que per ‘tradició personal’ m’és propera i m’interessa és el futur d’ Internet.

Com serà Internet a una Catalunya independent? Per quins principis es regirà? Serà la Generalitat un govern que vulgui controlar-la? Deixarem que ho faci? Caldrà organitzar un sistema de “checks & balances”? Caldran associacions a l’estil EFF o Open Rights Group?

El Consell Assessor per a la Transició Nacional va elaborar el seu famós Llibre Blanc, que en l’ Informe 5 treballa els aspectes d’Internet. Malauradament, i penso que per un excés de “copiar i enganxar”, les propostes clau no apareixen a l’informe, ja que el punt on s’haurien de detallar, el 9.7, és idèntic al punt 4.6.

Però tot i que hi fossin, hi ha moltes preguntes que s’hauran de respondre, ja que Internet forma part dels països normals. I si volem un país normal, haurem de tenir tot això, i més, en compte i parlar-ho: Internet acostuma a ser un d’aquells temes del que la política hi passa de puntetes, a no ser que sigui per engabiar-ho tot.

Amb aquest, començo una petita sèrie de posts on la temàtica serà Internet, la llibertat a la xarxa, la neutralitat de la xarxa i com tot això s’aplicaria al possible nou paiset nostre, que inclourà articles antics revisats i d’altres perles com algun correu electrònic enviat als Molt Honorables Presidents i/o a algun Honorable Diputat.

Que els posts que vinguin siguin aportacions, idees i propostes a un debat que, amb el temps (però no gaire enllà que si no lleparem!), espero que s’acabarà gestant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s