Som normals

Nadal és una de les èpoques més… estridents.

S’intueix pels comentaris dels dies previs, però en l’era de l’ ubiqüitat 2.0 encara és més palès. Sobretaules retransmeses en directe per twitter i el gran impostor polític del moment fins i tot creant un “hashtag” per a les converses en que es parli d’ell.

En aquesta època de l’any hom descobreix que la resta de la gent té una vida molt interessant. Familiars exòtics, parents amb històries personals curioses, que si el cunyat això, que si el cunyat allò… (i les cunyades?).

Històries d’àpats accidentats, tanganes, famílies trencades, caps de gamba i salers volant de punta a punta de la taula per temes tan banals com si aquell o aquest senyor que diu que ho farà millor que aquest o l’altre, o aquest o aquell cotxe.

A casa hem demostrat, un any més, que som normals. No cal ser membre de societats exclusives no parlar taula de política ni de religió. Per què liar-se quan es pot parlar de temes normals?

Xampús contra la caspa i les seves contrapartides naturals… De quan uns eren joves i de quan uns altres érem petits… Dels que han arribat fa poc i dels que van marxar per sempre…

Sempre ho he dit, i segueixo mantenint-ho: sóc normal. Tingueu un Nadal normal, fugiu de l’actualitat, oblideu-vos de l’agenda pública, parleu de vosaltres amb els vostres en comptes de parlar del que fan o deixen de fer uns estranys que, a més de fotre-os els quartos, us canibalitzen la família.

Feu com diu el Rabí Sacks, apreneu a escoltar i a estar preparats per a deixar-vos sorprendre pels altres. Oblideu-vos de l’eterna refutació d’allò fals i canvieu-ho pel diàleg. Dialogueu i deixeu que el vostre món s’ampliï amb la presència d’altres que pensen, actuen i interpreten la realitat de forma radicalment diferent, i tingueu presents les particularitats de cadascú.

Feu això, parleu de vosaltres amb els vostres i escolteu-los. Avui en dia dialogar, i sobre tot escoltar, és molt revolucionari.

Bon Nadal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s