No compreu mai més un… telèfon?

A Wired han publicat un article amb raons per no comprar mai més un telèfon. Entre elles, la més típica: l’estalvi econòmic.

Si fem una brevíssima repassada històrica als telèfons, fa anys el que es portava era la miniaturització dels telèfons mòbils. Un cop van aparèixer els “spartphones”, la cosa va anar a la contra, i cada cop son més grans.

Per altra banda, els usos que donem al nostre telèfon mòbil actual son molt variats, i només un percentatge baixíssim és “parlar per telèfon”. A més, avenços tecnològics com el 4G faciliten que la ‘senyal de veu’ es transporti mitjançant bits, pel que els aparells necessiten més bateria per poder gestionar més dades, pel que els aparells es fan més grans, esdevenint mini-tablets.

Llavors, si el que bàsicament fan els “nous smartphones” és gestionar dades com fa una tablet, no surt més a compte obviar els plans de veu i optar només per plans de dades? No surt més a compte optar directament per comprar una tablet i oblidar-se?

La resposta ràpida i pretesament lògica és “si”. Ara només cal entrar en els múltiples problemes que comporta la tabletització per copsar els perills que implica l’abandó del telèfon per la tablet.

Potser si féssim servir les coses per allò per al que van ser dissenyades, no tindriem tants “problemes d’usabilitat”, així com també ens estalviariem alguns diners dels que parla WIRED.

Un telèfon és un telèfon i serveix per parlar per telèfon, no per llegir a Homer ni per fer-lo servir de cassola 2.0. Així com l’ Outlook era originalment un gestor de correu electrònic, i l’ampliació de capacitats el va convertir en l’avinguda d’entrada de merda i errades de seguretat en que es va convertir.

I mentre alguns com WIRED promouen la fugida cap endavant, segueixo amb la meva idea de recuperar el vell nokia 6-i-algo i estalviar-me, no només els diners del pla de dades, si no l’equivalent a carregar la bateria cada 3 dies, actualitzacions, aplicacions, whatsapps i la cantarella “encara tens la pantalla trencada? per què no l’arregles? O encara millor, perquè no te’n compres un altre?”.

No sé, potser m’estic tornant un luddita?

One thought on “No compreu mai més un… telèfon?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s