Refusem ser terroritzats

L’horror més sinistre que es desprèn dels atacs a la redacció de Charlie Hebdo i al supermercat kosher de París la passada setmana és que el terrorisme sembla que guanyarà un altre cop.

Amb els morts encara per enterrar, els Ministres d’ Interior de tota la Unió Europea ja estaven parlant de reformes, noves mesures i més restriccions a la llibertat de moviments per als ciutadans presumptament lliures.

Però abans de demanar més mesures i més retallades de llibertats contra el terrorisme, és imperatiu revisar les que ja existeixen.

Els quatre assassins eren de nacionalitat francesa. Dos d’ells estaven inclosos en les famoses llistes que impedeixen que algú pugui agafar un avió en la majoria d’aeroports del món. Aquests dos van viatjar a Síria i van tornar a França.

La noia relacionada amb l’assassí d’ una agent de policia i quatre clients del supermercat jueu va arribar a Turquia en avió, fent escala a Madrid.

Cal sumar aquest episodi als que ja tenim a la col·lecció, com el cas del terrorista dels calçotets-bomba, el de les sabates bomba i tans i tants d’altres que, tot i figurar en llistes que els impedien volar, van comprar el bitllet, van passar tots els controls (els de les sabates també), van pujar a l’avió i no van fer mal perquè, senzillament, es van equivocar a l’hora de muntar el dispositiu.

És obvi que les mesures actuals contra el terrorisme no funcionen i que només serveixen per a atemorir les persones que no fem absolutament res dolent. I no, no serveix l’ imbecilitat de dir “si no fas res malament no cal tenir por”, perquè s’ha demostrat que no és així. Que li preguntin a Charles de Menezes.

Cal revisar des del principi les mesures que ens diuen que ens protegeixen contra atacs terroristes i que s’ha demostrat, un altre cop, que són totalment ineficaces.

No és “la guerra contra el terror”. Això és la Guerra contra la llibertat. Cal rebutjar ser terroritzats, a tota costa.

One thought on “Refusem ser terroritzats

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s