Visca Catalunya Nova Lliure

Tornant d’una visita llampec a Manresa, i veient com es ponia el sol, m’ha donat per pensar en els conceptes Catalunya Vella i Catalunya Nova.

Vist que El Procés™ va per llarg, potser seria hora de fractaliztar la secessió i tirar pel dret. És hora de marxar. És hora de la Catalunya Nova. Cal dir prou a l’opressió del Nord i agafar les regnes del nostre destí.

Penseu-ho fredament. Mentre que alguns diuen que “ho volen tot”, a la Catalunya Nova ja ho tenim tot, en quantitat i de qualitat. De fet, podríem dir que la Catalunya actual és Nova.

Us proposo el nou Regne Català del Sud, recuperant la línia de la Marca Hispànica que puja pel Llobregat amunt fins la Riera de Rajadell, girant a ponent i seguint pel Riubregós. Com a capital, el primer pensament és Lleida, després Tarragona, però sona massa imperialista. Jo em decantaria bé per Dertosa (si, recuperant el nom), Gandesa o Reus, i com idioma oficial, la variant ebrenca del català occidental.

Pixapins de 30 anys menjant amb babero. Prou!
Pixapins de 30 anys menjant amb babero. Prou!
Penseu-hi. Al sud ho tenim tot. Tenim les nuclears, els molins de vent i Lo Riu. És la terra d’on van sorgir les grans tradicions que els del Nord ens han pres: és la terra dels calçots, és la terra dels castells, dels de pedra i dels de gent (ui si, els castellers de Terrassa), la terra d’on sorgí la tradició de la pólvora i el foc. Tenim les Garrigues, el Panteó Reial, tenim l’arròs, els camps de la Segarra i totes les DO vinícoles (ui si, DO Pla del Bages, els hauran de vendre per llei com a Lleó).

Si agafem el Llobregat com a frontera, tenim els aeroports del Prat, Reus i Alguaire. Tenim tot el patrimoni modernista dels cellers, ateneus i casinos (ui si, la Pedrera). La centraleta del 112 i el Cibercomandament… Ho tenim tot… Per tenir, tenim fins-i-tot el xató i el Carnaval de Sitges. I hasta en Puyol i en Bojan.

Ja n’hi ha prou de dominació del Nord, dominació econòmica i cultural. Prou atacs a la llengua, diguem prou a la tirania de les vocals neutres i a pronunciacions impossibles.

Deixem-los a tots acompanyats dels porcs de Vic mentre prenen l’ombra dels avets d’ Espinelves. Diguem prou a la tirania del Pedraforca, del Cadí, de Queralbs i el Cap de Creus, i siguem lliures, habitants del sud.

Digueu prou a l’opressió del pedigrí independentista i familiar i sigueu benvinguts a la terra sense estatuts de puresa de l’estelada. I a cagar en Guifré, i els comptes de Foix i Cardona i tots els Berenguers.

Als habitants del nord, no patiu germans. Si algun dia us adoneu del vostre error històric, sempre tindrem un lloc per vosaltres (especialment quan netegin el pantano de Flix). No us oblidem, però és l’hora de deixar-se estar de mandangues.

Visca la Catalunya Nova!

PS: As cosins aranesi, no vos desbrembam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s