De vacunes i evasió fiscal

Com ja va essent habitual, cada cop que un Pujol va al Parlament a pixar-se a la cara dels diputats i diputates catalans, i massa poc, surt el tema d’Andorra i el frau. Com que ja n’estic un xic cansat, faré un breu statement que dubto que serveixi per a gaire res, però al menys em desfogaré (i actualitzaré això que està prou abandonat).

Cada cop que tu, lector, o el teu veí, o el teu hamich o el teu cosí (en tots els casos, guiño, guiño) puja a Andorra i compra qualsevol cosa, es converteix en elusor d’impostos. Per què? Per què us penseu que les coses són més barates allà? Doncs perquè els impostos son menors que a Catalunya, Espanya o França.

Per tant, quan aneu a Andorra i compreu un paquet de sucre o de xocolata, o poseu benzina al cotxe o encara més divertit, la famosa vacuna pneumocòccica no obligatòria, eviteu pagar impostos per valor del percentatge corresponent d’IVA (i manufactures, hidrocarburs, etc) a Espanya: esteu fent elusió fiscal.

Però la cosa es torna més divertida quan, a banda de la vacuna parlem dels 200 cigarrillos, o 100 cigarritos, o 50 puros, o 250 gr de tabaco para fumar; o si beus, 1 litro de Alcohol y bebidas alcohólicas de grado alcohólico superior al 22 % vol, o de alcohol etílico no desnaturalizado de un grado alcohólico igual o superior al 80 % vol; o 2 litros de Alcohol y bebidas alcohólicas de grado alcohólico inferior al 22 % vol.; o 4 litros de Vino tranquilo, o 16 litros de cerveza.

Si creues la frontera amb més d’això i no ho comentes amb els agents de la benemérita institución, a més de cardar-te els pulmons i el fetge t’has convertit oficialment en evasor d’impostos i contrabandista.

Si si, com ho sents. Comprar tres cartrons de tabac andorrà i dir que només en portes dos és evasió fiscal. Així que quan comencis a treure escuma per la boca, completament indignat perquè diuen que algú té diners a Andorra, pensa que estàs reconeixent que tu ets qui s’ampara en la legislació opaca dels paradisos fiscals per al seu propi benefici, que hauria d’estar a la presó i tornar tots els diners que ha robat.

Bona nit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s