Cal aprendre història

Avui és el primer dia efectiu dels nous ajuntaments constituïts el passat dissabte. Avui és quan comença de veritat “La Nova Etapa™”.

Cal recordar que aquesta Nova Etapa™ és el resultat de part del que succeí a partir del 15 de maig de 2011. Però alerta, tan sols el resultat. Ni Podemos™, ni Guanyemos™, ni Barcelona En Comú℠, ni cap d’aquests Nous Partits que diuen fer Nova Política℠ (o Política 3.0) no és hereu de res i menys encara ideòleg. Estan on estan per haver sabut aprofitar una sèrie d’oportunitats brindades en safata de plata.

I tot i que no penso que sigui un atac a, ni molt menys la fi de, La Civilització (de fet, caldria pensar molt sobre què entenen alguns per “civilització”), si que penso que pot portar algun que altre problema, com qualsevol tipus de populisme.

Perquè que ningú s’enganyi, el que comença de veritat avui és populisme barat, sense cap mena de memòria i “con todo su chocho“. Com diu el Jefe, “disfruten lo votado”.

Ho deia ahir en Biel Figueras a “Again and again“:

sense la veritat no podrem saber què va passar, sense saber què va passar no podrem analitzar adequadament el passat, sense analitzar bé el passat no podrem analitzar bé el present, i sense un bon anàlisi d’aquest estarem abocats al fracàs.

En Figueras fa una molt curta però igualment bona repassada a la segona meitat del segle XIX, jo vaig fer un anàlisi dels darrers quatre anys.

Son dues línies prou diferents per començar a comprendre per què estem on estem, i decidir així cap a on volem anar. Una mica de brillo no estaria malament.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s