Google i el futur del treball (i l’arquitectura)

Que a Can Google estan una mica grillats amb tot això de la singularitat és una cosa que ja dic de fa dies, però avui llegeixo sobre els projectes arquitectònics de la seu de l’empresa… i agafen ganes d’apretar a córrer.

Si algú coneix les rodalies de Madrid, pot ser que li soni la mena de ciutat que Movistar va construir per als seus treballadors. Una mena de clon de les colònies tèxtils nostrades.

Doncs Google està construint la nova mega-colònia, al seu estil: una mena d’hivernacle diàfan, sense graons per a que es pugui accedir als pisos superiors anant en bicicleta, i amb oficines modulars que es poden traslladar de forma molt fàcil, i Big Data per a tothom. I tancat a l’exterior.

Inside, it is about turning Google into not only a life style but a fully realized life.

A dins, això va de convertir Google no només en un estil de vida sinó en una vida completament realitzada.

Si hi sumem la bombolla immobiliària que s’està inflant a Silicon Valley (es veu que Facebook també construeix cases per als seus treballadors), podem tenir ben aviat Google City (això es considera ‘prior art’ per al futur).

Parlem sovint que el futur serà de les Ciutats Estat, i no estem atents a les Ciutats Empresa que lentament aniran sorgint. Pot ser és moment de recuperar Jennifer Government?

Llegiu Google’s monastic vision for the future of work a The New Yorker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s