Pirates, vosaltres abans molàveu

Quan Pirates de Catalunya sorgí del no-res com un partit polític nou, amb prioritats evidents de defensa de la xarxa i tot el que l’envoltava, va ser un bri d’aire fresc davant el mur de formigó dels partits tradicionals.

En un parell de processos electorals, entre 2009 i 2011, vaig arribar a veure gent com Jorge Valín (!!!) comentant la possibilitat de votar una formació com Pirates.

Però entre aquell 2011 i avui han canviat un parell de coses. Pirates rebutjà entrar de ple al moviment post 15M, tot i que en va ser un dels suports principals. Decidint quedar al marge i actuar amb integritat per allò de “aquí no hi ha banderes”, deixà oberts la porta i el camp per a que, finalment, acabés tot fagocitat per arribistes.

Un cop la marea Podemita es va fer amb tot el moviment indignat, després de les eleccions europees, a Pirates van córrer a oferir la seva ajuda i expertesa, ja fos amb programari de realització d’assemblees digitals o en gestió de la democràcia directa. Per què no dir-ho: va ser una mica de vergonya aliena.

Però ha sigut ara, durant i després de les municipals, quan s’ha produït un canvi definitiu. Pirates ha deixat de ser el partit de la gent d’Internet, amb un cert biaix a l’esquerra, per convertir-se en un partit d’esquerra com qualsevol altre.

Confluències, pactes i candidatures conjuntes ja fos amb la marea podemita, o fins i tot amb partits tradicionals com ICV-EUiA. El que era un bri d’aire fresc ha optat per associar-se amb els aires de sempre, de la superioritat moral que rancieja defenent la transparència, mentre funciona a través de models monolítics de comitè central.

Amb tota l’estima d’un ex-votant que assegurava “NO” als qui em deien que “això és un grup de friquis”, un “no” que ara m’hauré de menjar: Pirates, vosaltres abans molàveu. Abans defensàveu coses a les que ningú més prestava atenció, i ara una enquesta diu que l’actual President perdrà la meitat dels escons i us alegreu perquè un candidat que no és el vostre els guanyarà. Per què?

Ara sou un partit més, però ho sereu només fins que els grans aparells dels nous partits tradicionals, els de la impostura digital, us acabin fagocitant, digerint i excretant.

Per molt que assegureu que no us estan fent servir, ho estan fent. Crec que no sou conscients que esteu col·laborant amb els que volen crear un mur per tancar-nos-hi a dins. És una llàstima que hàgiu pres la decisió de convertir-vos en “uns més” i afegir-vos al crit “vivan las cadenas”. Valeu molt més que això.

One thought on “Pirates, vosaltres abans molàveu

  1. Que Pirates ha ofert a Podemos eines després de les europees? Quan? Si som dues persones que coneixem les eines de participació que s’han emprat a les confluències. El que sí hem tingut són persones que han marxat, cosa diferent…

    A més, les eleccions municipals són un món a banda. Sense cedir no haguèssim aconseguit garantir que els valors pirates impregnin moltes candidatures on han participat pirates a nivell individual.

    I quan el partit s’ha pronunciat sobre la possible victòria d’un altre candidat? Crec que estem confonent l’opinió d’uns pocs amb el partit, que continua defensant el mateix que a l’inici, però òbviament intenta navegar com pot el clima actual.

    Molt ha canviat tot des de 2010.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s