Recull d’articles (Nº 3)

Avui diumenge, dos dies després del que seria habitual, tercer volum del Recull d’Articles. Alguns d’ells ha els he comentat abans en forma de petita ressenya o a Twitter, i alguns son inèdits. I també podeu consultar els enllaços ‘en cru’ als marcadors.

  • Dos sobre treball, distracció i propòsit. N’Eudald Espluga a l’Endavant,un article dur reivindicant l’alienació com a mètode de lluitar contra la plaga del “regal del treball”. L’altre, al New Yorker, sobre la distracció i l’empenta que hi posen alguns per eradicar-la.
  • Magistral sèrie de l’ Ivan sobre Secessió i Teoria de Jocs aplicada. Son tres capítols: primer, segon, tercer. Indispensable llegir-los, especialment indicats per a militants i simpatitzants d’ ERC.
  • En la línia dels tres articles anteriors, public objectiu: ERC, dos més també a Telecolítica: el primer de la sèrie “Mirall trencat“, i la segona part, concavitat.
  • I dos de l’ Enric Vila. Un sobre la Londonsphere. D’acord en coses, però no en totes. Especialment en desacord amb això del “model de Civilització de Barcelona”. Un altre que porta per títol Divisió, sobre la necessitat de decidir quin pla de llibertat volem per Catalunya (n’he fet un breu comentari). Això de #LaCivilització ja comença a fer una mica de ferum a fem de #Micos.
  • Aleix Salvans parlava de la responsabilitat a la revista L’ Endavant.. És un gran article. Grandiós.
  • I com cada setmana, un sobre els nens… perquè Algú Ha De Pensar En Els Nens!™ Avui, Mises.org. Fa anys, la FLOTUS Michelle Obama va impulsar un programa per tal que a les escoles americanes s’hi servís “menjar saludable”. Es veu que és tan insípid que els nens han començar a portar sal, sucre i espècies d’estraperlo, i han establert un mercat intern. Un dels altres ‘resultats’ és que la major part del menjar acaba a la brossa, ja que els nens opten per menjar-se allò que poden, i llencen la resta. Presenta moltes esmenes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s