La Internet de les coses que fan el que tu dius

La Internet de les coses és un concepte que tot i ja fer uns anys que volta, comporta unes quantes preguntes que han de ser, com a mínim, estudiades.

Cory Doctorow comenta unes quantes d’aquestes preguntes en una xerrada.

Parla sobre sistemes informàtics presents en objectes que fem servir durant el nostre dia a dia que no han estat auditats de cap forma per verificar si comporten riscos o perills.

Aquests objectes i coses van des de marcapassos o bombes d’insulina a ordinadors de control sísmic o sistemes informàtics d’automòbils o aviació.

Els casos que comenta fan una mica de feredat: cotxes als que han desconnectat la transmissió i els frens mitjançant una connexió bluetooth. Un marcapassos que, també en connexió sense cables, és capaç de fregir literalment un tros de cansalada.

Cotxes ‘subprime’, llogats, que inclouen sistemes per desconnectar el motor d’arrencada, o activar el sistema de so intern per recordar-te, a tu i a qui passi pel carrer, que deus un pagament.

I no només això, cal afegir que hem arribat al punt del “peak-surveillance”, el punt de no retorn a partir del qual cada cop menys gent es preocuparà per l’estat complet de vigilància a que estem sotmesos: a casa, al carrer, a les estacions de tren, aeroports i autobusos… La Societat de Control.

Veieu la presentació La Internet de les coses que fan el que tu els diguis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s