Recull d’articles (nº5)

Darrer recull d’enllaços de l’any, qui sap si potser també autonòmic… Avui més curt, però no ha sigut una setmana de llegir gaire coses, sinó d’augmentar el pool de pendents, amb uns feeds RSS que estan a punt de sobrepassar els 3500 articles pendents.

Som-hi.

  • Barcelona Ciudad de la Literatura, otro mamotreto innecesario de Bernat Ruiz. Un apunt sobre el darrer tinglado literari de Brasalona. Necessària lectura per a qualsevol persona, més encara si us interessa el món editorial.
  • Juan Rallo explicava fa dies, abans de les eleccions diumenge passat, per què no votava. Ara que ja ha passat el cicle electoral, va bé llegir-ho amb calma i carinyo.
  • Per als amants dels velers i la llibertat que, encara, aporta viure al mar, un article sobre nàutica llibertària. Presenta interrogants, per exemple el tema de la propietat i l’adaptació a una legalitat que des de sectors propers a l’anarquisme comunista se’ns ven com opaca, poc clara i dissenyada per despistar, però que al text, i al vídeo, es presenta com molt literal i rígida. Interrogants molt interessants per veure com es solucionaran. Val la pena llegir el text i veure el mini reportatge.
  • I un breu sobre l’estupidesa de les lleis de copyright que fan que s’hagi de retirar una foto a un producte de merchandising per infracció. El problema no és tant una llei absurda, sinó les “innovacions” tecnològiques que permeten la seva aplicació, com en el cas de l’exemple. Is copyright law really this stupid?

Tenia un parell més d’articles per compartir, però tracten de El Tema d’Actualitat d’avui, així que me’ls guardo per una altra ocasió, no sense una mica de tristor per haver-ho de fer així. De totes formes, estan als marcadors. Però aquests dies, l’actualitat em supera.

Que tingueu una bona setmana!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s