Superioritat Intel·lectual: animals i skynet

Si l’esquerra domina la superioritat moral, el liberalisme, o certa part de, manega fàcilment la superioritat intel·lectual.

Es pot veure en l’article publicat a la web del Instituto Juan de Mariana, Liberalismo y consideración moral de los animales.

cypherWithPieceOfSteakTheMatrixTenim dret a exercir la nostra “superioritat humana” sobre el regne animal? A esclavitzar-los? A emprar-los com aliment? Per a esclarir això, l’autor comença fent una definició de “moral”, d’ “ètica”, “igualtat moral”, drets, deures… I en alguna de les definicions (cal?) fins i tot enllaça un nou article amb una nova definició!!

La superioritat intel·lectual també es demostra amb cites, moltes cites. Concretament, al text es fa allò de “como dice $tal” en quinze ocasions. S’equipara “ètica” amb “lògica” i, de rebot, s’enalteix La Raó. Es parla de teocentrisme, antropocentrisme i sensocentrisme… M’imagino l’autor defensant el sensocentrisme i la llibertat del mosquit que just l’acabi de picar aquest estiu. Ah, que el mosquit no sufre?

Les conclusions, en les quals puc arribar a coincidir, tot i que he d’admetre que no he pogut acabar l’article per ser un tostón important pel que no sé ben bé amb què coincideixo, diuen que els humans hauríem de deixar d’esclavitzar als animals, perquè no son objectes, i perquè podem. Però tot i estar d’acord, quan l’autor comença a ensenyar la poteta transhumanista, he d’aixecar la cresta.

proteinamatrixUna cosa és que hom decideixi deixar de menjar bistecs per consideració al gènere bovis, i una altra molt diferent és defensar que no necessitem proteïnes bovines, sinó que tan sols necessitem “nutrients”. “La cuestión es puramente técnica” diu. Això ens porta a dos escenaris: a menjar boletes nutritives dissoltes en aigua, com les que se li posen al potus del menjador, o a dinar la bassòfia aquella de Matrix.

Tenemos, ahora, la oportunidad única de formar parte de la mayor revolución ética de la historia de la humanidad. En algún momento se formará un efecto de “bola de nieve”. Gracias al transhumanismo, el concepto de “humano” cambiará radicalmente al haber todo tipo de nuevos constructos que combinen la vieja idea de “humano” con la idea de “máquina”. La consideración moral se basará en la capacidad de sentir, ya se trate de hombre, máquina, animal no humano, o una mezcla de los tres. Gracias a la biotecnología, los alimentos vegetales serán cada vez más baratos, más sabrosos, más sanos y más nutritivos que los de origen animal.

O no. De fet, es pot fer la prova fàcil: compareu un tomàquet cultivat de forma intensiva en hivernacle, amb un tomàquet que hagi crescut al seu ritme natural. El darrer té gust. El primer no. I sobre La Nova Evolució Humana… heus ací com un article que hom pot pensar que va dels animals, acaba esdevenint un totxo bastant infumable que empra fins a quinze cites per defensar La Raó i el messianisme tecnològic que ens salvarà, portant-nos a esdevenir robotets. El més curiós de tot: els animals no son objectes, però els humans hem de considerar-nos màquines i menjar només nutrients sintètics.

Llegiu, si podeu, Liberalismo y consideración moral de los animales

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s