Ides Martius

L’ Idus de març de l’any 44 abans de l’era comú Caius Iulius Caesar, dictador de Roma, era aturat mentre entrava al Senat amb l’excusa d’atendre una petició. Pocs instants després un grup de conspiradors li assestava, segons la tradició, 23 ganivetades.

El magnicidi es va fer, segons diuen, per a recuperar la llibertat i desfer-se del tirà. Tot i això, el fet va desembocar en la Guerra Civil que portà a Gaius Octavius, l’hereu designat, a convertir-se en Imperator Caesar Divi Filius Augustus, August pels amichs, i també a la creació de l’ Imperi Romà. L’intent de salvar la República va comportar l’ Imperi.

Diu que aquest març potser tenim eleccions. Potser no. El que si que és clar, és que la política catalana, la vella i la nova, no té clars alguns conceptes.

Aquí està clar que tothom, els d’una banda i els de l’altra, volen ‘matar’ (figuradament) a Artur Mas. Els de QWERTY/ESPETEC/CSQUEP/Bullshit van arengar la “Campanya de l’ Odi a Mas”. Des de les CUP s’ha insistit en que cal acabar amb Mas perquè… (i aquí jo no ho tinc gaire clar), i algun altre també ho desitja, però per por o pel que sigui calla. Però sembla que tots oblidin que a Cèsar (o a Lincoln, o a Kennedy…) se’l mata en públic o no se’l mata.

El que cap d’eĺls està disposat, segons sembla, és a ser Servilius Casca. Casca va ser el primer que va treure el coltell, i en intentar clavar-li al coll de Cèsar, aquest el va poder aturar. Només després que Casca demanés ajuda quan es va veure atrapat, els altres van sumar-se. Al Parlament de Catalunya tots volen ser els qui acabin amb el tirà de les retallades, però ningú està disposat a ser el primer. “Fes-ho tu, que a mi m’entra la rissa…”.

Tots defugen responsabilitats. Tots diuen (diuen! diuen! diuen!) que volen acabar amb el tirà, però tots amaguen la mà sota la túnica. Els propers Ides de març segurament ja tinguem els resultats de les eleccions, o no. Tindrem Ides de març, o de Mas?

No es sap què passarà entre avui i el darrer dia de marge per a esgotar el temps sense Govern. El que si que queda clar, és que aquí tothom xerra molt, i tothom fuig d’estudi. Tothom. Vergonya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s