El que no hem après

Artur, al Pedraforca, mirant la Terra Promesa. Via @interacciones
Artur, al Pedraforca, mirant la Terra Promesa.
Es veu que finalment hi haurà nou President. Un pacte de corre-corre, que ni he llegit ni m’interessa, entre Junts pel Sí i les Candidatures d’Unitat Popular diu que accepta un alcalde gironí de President i aparta a en Mas que, ara si, sembla que compleix la comparació amb Moshé.

El que no hem après encara és que no es pot predir el futur. Avui diumenge, repassant els articles pendents al TinyRSS, estic veient texts de fa una i dues setmanes d’ opinadors de pagueta, dels que volen pagueta, i dels que diuen que passen de pagueta però, ep, “just in case”. Tots ells varen llençar prediccions i soflames del que passaria. I tots ells, tots i cadascun, s’ha equivocat en un punt o altre, o en tot.

El món periodístic, el de paper i el dels digitals més o menys col·lectius, s’està definint en una mena de canal de televisió estrany, a les 4 del matí, amb endevins i tarotistes que llencen les seves prediccions als quatre vents, sembrant arreu per poder dir, hopefully, allò de “Jo ho vaig dir primer”.

No s’ha après, encara, que només es poden fer prediccions sobre el passat. I a vegades, fins i tot aquestes prediccions del passat es mostren errònies.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s