Network

Network és una peli de 1976 que passà, aparentment, sense pena ni glòria. Sense intentar fer massa spoilers: va del típic “Home de les notícies” de la tele americana, que fa cada dia les noticies durant anys i panys i que en ser acomiadat es torna boig.

Acaba reciclat i amb programa propi, i la trama es desenvolupa a través de diferents personatges que mostren els interiors del món de la televisió dels anys 70.

Amb un llenguatge cinematogràfic que en algún moment és exquisit, la peli és una joia visionària. Pels qui heu llegit Jennifer Government, aquesta peli s’avança en la idea per 30 anys: ja cap al final, el directoràs del conglomerat empresarial, fa un discurs sobre cosmologia corporativa que és una joia.

A més, té més moments estel·lars com el Partit Comunista debatent i barallant-se pel contracte d’una sèrie de televisió que protagonitzarà, barallant-se especialment pels beneficis.

No només és una mirada a la realitat de la tele dels 70, sinó al món actual de la indústria de les notícies, on tot es basa en càlculs freds sobre audiència, share, publicitat, CPM i beneficis i pèrdues.

Heu de veure Network el més ràpid que pugueu. Ah, i té el “Aaron Sorkin seal of approval”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s