Esperant Sísif

uroboros-infinitEsperes. Esperes per veure si allò que tant desitges succeeix. I mentre esperes, ella marxa amb un altre. Has de prendre una decisió. I mentre la prens, aquella oportunitat de feina tan interessant es cobreix amb algú altre.

Esperes a que algú faci alguna cosa. I mentre esperes a que l’altre doni el pas et canses, t’avorreixes i mires a una altra banda, llegeixes un llibre o mires una peli. O totes tres coses. I quan tornes a mirar endavant, veus que l’altre segueix esperant, com tu.

Esperes que arribi el tren. I quan arriba el tren, veus que l’altre encara no hi és i decideixes esperar-lo, mirant el rellotge. Amb pressa. Però l’altre no arriba, i el tren no espera i marxa.

Esperes perquè hi ha temps. I mentre passa el temps, te n’adones que t’apropes al moment en que travessaràs aquella línia que fa que estiguis més a prop del final que del principi.

Esperes. I si esperes el temps suficient, et canses d’esperar. I llavors entreveus que al fons de tot, només et quedes a tu mateix. Vas copsant que la vida és allò que podem fer amb el poc que tenim i la forma en que afrontem el que ens arriba.

Que al final, tots i cada un hem de trobar el propi sentit a tot. Que per això que Sísif és una part de la funció. I Sísif no espera, perquè és obscè esperar que una pedra inanimada pugi sola a la muntanya.

Tot pujant la muntanya esperes trobar-te un altre Sísif. Esperes saludar-lo i que, com a mínim, et torni la salutació. Esperes poder establir un diàleg. No sobre la inutilitat de pujar un roc dalt d’un penya-segat per deixar-lo caure, perquè ara saps que hi ha parts del guió que no canvien.

Tampoc per ajudar a moure el roc de l’altre perquè, qui mourà la teva sinó? I encara menys per pensar com construir un sistema per estalviar-vos la feina, perquè en realitat la cosa no va d’això.

Només esperes que aquesta conversa faci més amè el trajecte muntanya amunt i muntanya avall. I llavors esperes per veure si això que tant desitges succeeix.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s