Crematorio

paràgrafDesprés d’haver-lo començat al poc de la mort de l’autor, avui he acabat Crematorio. De Chirbes només he llegit “Mediterráneos“, i ara aquest. És un llibre que cal llegir.

Tal i com diu la contracoberta, parla de l’especulació immobiliària, la família, el sexe, els negocis bruts, la corrupció i la cultura del pelotazo immobiliari del llevant.

Però també del cinisme (el mal entès), de les relacions personals, del pas del temps no només en el paisatge valencià, representat pel poble imaginari de Misent, sinó també en les persones. En com la mort d’algú fa reviure tot allò que ha passat i et recorda com va començar i com ha anat esdevenint tot.

De com tots i cada un de nosaltres ens pensem que fem les coses per una raó, però al final ens mouen altres inquietuds. De com tothom pensem que sabem alguna cosa, però que si comparéssim aquests pensaments amb els altres involucrats es demostraria que tots estem equivocats.

És un llibre en que cada dos pàgines hi ha una frase o un paràgraf que voldries compartir perquè t’evoquen un record o una sensació propis.

Si en teniu l’ocasió, llegiu-lo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s