Recull d’articles, n. 11

Diumenge a la tarda. És el moment de mirar la pel·lícula, dormitar, fregar i netejar la casa –ai las…– o… publicar la onzena entrega del Recull d’enllaços. Aquesta setmana més curt del normal, que han sigut set dies de no parar gaire-res per casa. Recordeu que aquests son els que trobo més interessants, i que podeu trobar la resta, en cru, als marcadors.

  • De n’Enric Vila, avui dos. El primer d’avui mateix on ens fa el retrat del diputat Albano Dante-Fachín. I és un retrat prou diferent del que podem veure a Internet, on el diputat és un dels paladins de la Nova Política quan, en realitat, sembla més del mateix. Llegiu Dante Fachin, la ferida argentina. I el segon, L’art d’interpretar el passat i l’entreteixit entre història i política. D’aquí n’he extret una idea que desenvoluparé la setmana que comença.
  • Dijous parlava de la pretensió de coneixement i de com ens fa dir bajanades. El títol prové del discurs que Friederich Hayek feu en l’acceptació del Premi Nobel en Ciències Econòmiques. No us el perdeu, que té moltes coses interessants.
  • Canviar d’idea és una cosa que no es fa gaire sovint. Aquí deixo dos articles que en parlen. El primer, convidant-vos a fer-ho encara que sigui per fer quelcom diferent, i el segon mostrant alguns dels avantatges que comporta.
  • I per acabar, en Bernat Dedéu ens explica els motius de la vida. A diferència de la resposta secret de la vida, l’univers i tota la resta, el tema dels motius és, certament, diferent.

Que tingueu un bon final de diumenge, que jo marxo a escombrar…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s