Recull d’articles (número 14)

…agafa un d’allò i esmorza. Eeehhh!!! Som-hi amb una nova edició del Recull d’articles que he trobat aquí i allà. No necessàriament durant la setmana, perquè a poc a poc em vaig posant al dia amb els fils RSS, que ja passen de 4000 articles pendents.

  • La setmana passada em guardí l’article El libro electrónico y la brecha digital. De nou, Aharón torna a posar en qüestió alguns conceptes d’Internet, l’escletxa (o bretxa) digital i el llibre electrònic. Un gran descobriment!
  • A la Revista Mirall hi he llegit un articlet que explica la història de l’illa de Pitcairn i el motí del Bounty. Per als amants de les històries de pirates (en la vessant llibertària) i dels països petits i estranys, és un caramelet.
  • Jose Alcántara sobre la responsabilitat personal, la poesia i la infantilització de la societat. Lectura obligatòria.
  • Biel Figueras diu que contra Franco es lligava millor. El nostre present està saturat (as in química) per dues menes de persones: els que (diuen que) corrien davant els grisos, i els que comenta Figueras a l’article. Sobre el text, jo crec que aquests segons segueixen enyorant la Barcelona pútrida. És sabut que els pijos amb consciència social –siguin diputats d’Iniciativa o no– estimen la podridura, ja que els permet sentir-se proletaris encara que només sigui per uns instants. Si hi sumem «fer-se» jovenets i jovenetes suburbials, ecco, que diu aquell. Llegir aquest article m’ha recordat un de tants projectes iniciats i abandonats… potser m’ho hauria de mirar, això…
  • Dimarts fou jorn de celebració a Ca n’Arfues, i el musicòsof glossava el què era. La cosa cal llegir-la en context, perquè si no sembla una sobrada –de fet ho és, i endavant. El millor, els comentaris analítics. Per què s’intenta analitzar tot? Per què no ens limitem, senzillament i simple, a somriure i, com a molt, fer un clic per compartir-ho?
  • I tornem amb un article de Nicholas Carr, aquest cop sobre els projectes dels nous quarters generals de les dues grans empreses tecnològiques, Google i Apple, l’era de la vigilància i l’angúnia que provoquen certes utopies, tema, sembla, del seu nou llibre. Que em perdonin els meus propers que treballen a aquestes dues empreses ;P
  • Per acabar, un article del quasi sempre polèmic –i és necessari ser-ho– Boaz Vilallonga sobre educació lliure a Barcelona, passat, present i futur. Barcelona viu –massa, potser– del passat, especialment en temes d’educació lliure. Arús, Ferrer i Guàrdia i la resta d’E.·.E.·.G.·.G.·. estan molt –massa, potser?– suats. Cal tenir present el passat, si, però mirar al futur. I el present és, en la immensa majoria, igual de monòton que arreu.

I fins aquí el recull d’avui. Podeu consultar els enllaços a pes a la web, però ja vos dic que en les dues setmanes vinents no n’hi posaré gaires. Que tingueu una bona setmana!

2 thoughts on “Recull d’articles (número 14)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s