Piera, Mississipi

La carretera que surt cap al sud travessa de camps. Però no els típics camps de cereal, que també, sinó de pastura. La carretera, quan surt de Tyro, sembla més aviat un camí de terra. Però està asfaltada. Travessa, com deia, zones de camp. I espurnejant el camí, hom hi troba casetes i alguna granja. Com a les pelis, són casetes apartades, amb un camí que surt de la carretera a partir de la bústia.

Poc després d’iniciar el viatge comencen petites extensions de bosc. Bosc de fulla caduca però amb algun pi, que més que res sembla que s’hi hagi perdut, aquí. De fet, què pebrots hi fa un arbre mediterrani aquí? Deu ser per allò de la terra de les oportunitats.

Avancem i la carretera esdevé de veritat, amb les seves línies contínues al mig, ben cuidada, i escortada, a banda i banda, per dos tapissos verds, que hom suposa que a l’hivern seran ben blancs.

En deu minuts et pots plantar a la riba del llac. Barbacoa, pescar o posar la barqueta dins l’aigua i anar a fer un volt. Si es té esperit gamberro, un cop al llac, i amb cura, es pot pescar fent allò de tirar petards a l’aigua. La llàstima és que alguns peixets queden prou desfigurats, i també cal estar atents als forestals i no carregar massa de botí. I tornar a la riba i, llavors si, fer un bon festí a la brasa.
Piera-Mississipi
Un cop llestos, es pot agafar la pick-up i anar fins a Sardis a fer unes cerveses. Queda un xic lluny, però Como fa pinta de ser un cau de puritans, que hi ha més esglésies que cases. O sinó en direcció contrària, fins Holy Springs. I si estem molt avorrits, a una hora cap a l’est arribem al gran riu. Allà hi podem beure més cerveses i llençar-hi pedres. I si estem amb ganes de festa, sempre podem tirar cap al nord, per la 55, canviar d’estat i arribar a Memphis, ciutat on van començar l’Elvis, en Cash, la Franklin…

Tot això, i poca cosa més, és el que es pot fer al meu poble, a Piera, Lafayette County, Missisipi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s