La bandera

No és el primer cop que ho dic, ni serà el darrer. Crec que és molt important que s’estableixin llaços fraternals entre els diferents independentismes que volten per la península Ibèrica. Diumenge seria una bona ocasió per fer-ho: ja que no deixen portar banderes estelades catalanes, es podria omplir el Vicente Calderón amb estelades andaluses.
220px-Andnac2.svg

No em digueu que, a part de maco, no seria una trolejada immensa, inimitable, inigualable i tan impepinable que un parell de ministeris s’esfondrarien immediatament? I això no treu que hom porti l’estelada catalana, que li retirin i permetre la fotografia de piles i piles de banderes retirades a les portes del Calderón.

Imagineu-vos tota la grada banyada amb un mar verd i blanc, amb estels flamejants. Reivindicant la nostra ànsia de llibertat al mateix temps que mostrem el nostre suport a la mateixa ànsia d’un altre poble ibèric.

Imagineu, també, el moment en què sonés l’hipno espanyol. Amb sa majestat el rei dempeus… i de sobte tot l’estadi comencés a entonar la versió original de l’himne andalús.

La bandera blanca y verde
vuelve, tras siglos de guerra,
a sembrar paz y esperanza,
bajo el sol de nuestra tierra.

¡Andaluces, levantaos!
¡Pedid tierra y libertad!
¡Sea por Andalucía libre,
los pueblos y la Humanidad!

Los andaluces queremos
volver a ser lo que fuimos
hombres de luz, que a los hombres,
alma de hombres les dimos.

¡Andaluces, levantaos!
¡Pedid tierra y libertad!
¡Sea por Andalucía libre,
los pueblos y la Humanidad!

Imagineu l’escena: el rei d’Espanya dret, escoltant un himne que demana la llibertat dels pobles i, de fons, un mar d’estelades verd i blanques. I tot el món, el que sí que mirarà el futbol, veient-ho en directe per televisió.

Penseu-ho. Si es fa això, no hi ha resposta possible per part de l’Estat. Ni legal, ni mediàtica ni de cap mena. I ens guanyaríem la simpatia de molts.

Diumenge omplim l’estadi d’estelades!

andalucía_thumb[2]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s