Un any i mig

Marxar d’un grup i un any i mig després voler tornar-hi però que, al mateix temps et faci mandra. És el que té acostumar-se a estar a casa, envoltat de llibres i una finestra al multivers. L’absurd d’absurditats.

Fer unes trucades, uns missatges. Haver d’espavilar. I com que no has espavilat abans, trobar-te que la tornada no serà avui. Al mateix temps, veure que encara que hagi passat més d’un any no només se t’accepta, sinó que es fa amb alegria. No només les portes estan obertes, sinó que se’t convida a passar.

I quan entres, descobreixes que en un any i mig poden canviar tantes coses com pot no canviar res. Gent diferent, relacions diferents, coses increïbles, coses òbvies i notícies que t’arriben, tard, però que fan que l’endemà aturis el cotxe per anar a donar l’enhorabona a futures mares-per-segon-cop.

Somriures, preguntes, descobriments i constatar que la vida segueix endavant, hi siguis tu present o no. I no parlo dels grups socials, que també, sinó de la vida d’hom. I si ho considereu una obvietat, doncs us demano perdó per existir, però a voltes ens tanquem tant en nosaltres mateixos que ens oblidem que a fora, encara que hi faci fred –especialment a l’hivern–, hi ha gent. Gent que potser ens emprenyarà, gent que ens putejarà, gent que passarà de nosaltres o que ens saludarà, ens farà un parell de preguntes, amb qui establirem una conversa curta però interessant i que marxarà per no retrobar-la mai més…

Però també és bo apartar-se i prendre distància. I acostar-se de nou a dir hola, perquè a vegades no cal gaire més que, quan es passa prop de casa d’algú, passar i saludar. Convencions socials i llocs comuns, el que vulgueu. Però és bonic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s