Alternatives a WordPress: Micro.blog

Fa temps que busco alternatives a WordPress. L’eina és massa gran i pesada per a les meves necessitats. I necessita massa manteniment, i si s’externalitza –com ara– a la versió .com, hi ha massa distraccions. I massa mencions a “posa anuncis i guanya diners”.

Ahir vaig topar-me amb Micro.blog, que a primera vista pot semblar una mena de pseudoclon de Twitter, però en realitat és realment una eina de micro-blogging –no com Twitter.

Una altra peculiaritat és que no existeixen els hashtags –per fi algú que pensa!–, sinó que es “categoritza” amb emojis –que potser el remei és pitjor que el problema, també és cert. I last, but not least, també permet cross-posting a altres plataformes, com Medium i versions obertes dels models de Twitter i Instagram, com Mastodon o OwnYourGram –no m’interessen gens ni mica, llegiu per què. Però no només això.

Entre altres coses, també és un editor que funciona com a eina de publicació, no només per al teu [el meu] Micro.Blog, sinó també pot connectar-se a WordPress, en versió .com o al teu propi domini. Aquest article l’escric des d’aquesta eina. Parlant de l’eina, crec que només està disponible per MacOS, iOS i Android. Òbviament es pot escriure des de la interfície web.

El següent pas serà veure si es pot migrar tot l’arxiu. I valorar pros i contres. El principal, que Micro.blog és un servei de pagament per subscripció. Això treu molta palla i posa barreres d’entrada a bots i opinadors sense base, però tira enrere.

Veurem.

One thought on “Alternatives a WordPress: Micro.blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s