Recull d’enllaços 24: retalls de premsa i comentari d’actualitat

Avui encetaré un nou format per al recull d’enllaços. En primer lloc, els enllaços, avui, seran retalls que he anat recopilant durant aquesta setmana, dels diferents diaris en paper que he llegit. D’altra banda, i per mantenir un registre històric de què penso, també vull fer-me un petit recull i anàlisi de les coses que passen. Perquè l’autor d’aquest bloc, com tots els altres, parla d’ell mateix i del que pensa.

I avui toca parlar del que està passant amb Rússia. Tothom que ha interactuat amb mi durant prou temps sap què penso de Rússia, els russos i els eslaus en general: res bo ha vingut, ni vindrà, mai, de Rússia. Com a molt us puc comprar alguns autors i compositors, però revisant cas per cas i amb molta cura.

Per començar, a casa comprarem una llibreta. I a la llibreta hi apuntarem a qui surti en la defensa russa. I això inclou la manca moral de dir “no a l’OTAN” per justificar que Putin ha esbombat —literalment— el tauler de joc, i ha posat en risc l’estabilitat mundial. Qualsevol que aquests dies ha dit, diu o dirà que la responsabilitat és de l’OTAN, a casa és susceptible d’estar a sou dels interessos russos. Per tant, l’apuntarem en una llibreta per recordar-ho, i en cancel·larem tot tracte que no sigui vitalment necessari.

La mancança moral inclou, també, voler aturar els salvatges cantant molt fort “Imagine” a la plaça major. Perquè la Rússia putinista no són “els bàrbars”. Són els salvatges. I no ho dic jo, ho diu bastant gent que en sap molt més que jo. Al cap i a la fi, els bàrbars volien participar del joc i de l’imperi. Els salvatges, per contra, són els que no només no volen sortir de la selva, sinó que pretenen que tots hi tornem.

A l’altra banda dels immorals tenim tots aquells i aquelles que diuen que no «s’ha après res de dues grans guerres, i quina tristor tot plegat». Ells i elles són els que no han après que no es pot negociar amb dues menes de persones: bojos i borratxos. Les dues guerres mundials es van guanyar amb intel·ligència i força, què és el model d’Atena, què és l’única forma de guanyar als adoradors d’Ares. Als salvatges només se’ls pot guanyar si s’està disposat a anar un pas més endavant d’ells. I això no et converteix en salvatge.

I no és immoralitat ni covardia, sinó manca d’educació bàsica, maldar-se per totes les guerres, i plorar mentre et preguntes com és que la humanitat continua immersa en conflictes. Dic mancança d’educació bàsica, quan també pot ser dissociació de la realitat.

La humanitat implica conflicte o no és humanitat. Conflicte intern, que porta al conflicte extern. Veure’s implicats en conflictes és una merda, sí. Però cal tenir clar que no vivim a l’Edèn, i que l’Adamisme, junt amb tot allò que vingui de Rousseau –i de França, que s’ha demostrat amb la gran feina que va fer Macron parlant amb Putin–, és una ideologia antihumana i cal combatre-la amb tot. L’adamisme que pretén que els humans ens hem de portar bé entre tots per pebrots, és un dels fraus més grans als que ens enfrontem els humans.

Quan un gos sobrepassa els límits, se li pica suaument amb un diari als morros. I si un boig amenaça d’envair Ucraïna, la resposta correcta és situar tot l’exèrcit a la frontera Bielorrussa. No a 100 quilòmetres, directament a la barrera. I forçar que el dictador més antic d’Europa, Lukashenko —a qui en aquest bloc ja coneixem de fa anys—, prengui partit de veritat, i deixi d’amagar-se darrere del bully. I si cal, doncs s’entra a Bielorússia, i de pas es fa caure al feixista Lukashenko, que avui celebra un dels seus referèndums amb els quals modificarà la constitució per poder seguir dos mandats més al poder, i que s’aprovarà amb el 99,99% dels vots.

Dit això, us deixo amb els articles en paper que més em van cridar l’atenció la setmana passada. Que la que comença sigui tranquil·la, i si voleu ajudar, en comptes de cantar molt fort us podeu posar en contacte amb qualsevol de les associacions que estan intentant treure gent de la zona, i oferir-los una casa d’acollida. Que farà molta falta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s