Recull d’artícles 26: no hem estat mai en guerra contra Oceania

Qui hagi llegit, i entès, bé 1984 de George Orwell, sabrà que el concepte més important del llibre no és ni la collonada del Gran Germà, ni el minut d’odi, sinó el final de tot. I precisament això és el que va fer el president Snchz a principis de setmana, quan va dir que la culpa de tots els mals del país són causa de “La guerra de Putin”.

Tenim un govern irresponsable al Parlament, i tenim un govern perillós a la Moncloa. Un és irresponsable en dues formes. La primera, perquè com el rei d’Espanya, no té cap mena de responsabilitat ni funció. La segona, perquè en les quatre funcions que té adscrites, no n’està desenvolupant cap ni una.

A la Moncloa tenim un govern perillós, perquè és un govern amb capacitat executiva, i les seves accions o inaccions afecten de forma real. I també perquè és el mateix govern que, quan estava a l’oposició, va sortir al carrer a protestar perquè el preu del kW/h havia arribat als 70€. Ahir dissabte va arribar als 700 €. Amb el govern del PSOE i els comunistes d’UP, tenim el kW/h a 700 €, i ningú diu res. Tenint en compte que per molt menys –per exemple, quedar-se un diumenge al vespre sense Series Yonkis– es va muntar la falòrnia del 15M, diu molt, i molt dolent, de tot plegat.

Mentre passa això, i alguns ja assagen per posar-se les mans al cap quan “los fachas” passin de la cuina al saló, escric aquestes línies mentre la meva esposa seu, al seu escriptori, fent una reunió amb els pares d’un alumne. Sí, un diumenge al matí, hi ha professors de secundària fent feina que haurien de fer en horari laboral. Preneu nota tots i totes, aquells i aquelles imbècils que dieu que els professors tenen massa vacances, i us heu empassat esquer, ham i canya del conseller Cambray.

Tindreu el sistema escolar que voleu, i quan els seus destinataris –els vostres fills– surtin com surtin, aneu-vos a queixar a Lourdes. O la Moreneta, que per anar a Lourdes es gasta molta benzina, i en Putin ens l’ha posat caríssima. Que tingueu una bona setmana, i aquí us deixo uns retalls de premsa, i uns enllaços.

La historia oculta tras los dominios .io: un pueblo expulsado en lucha contra el colonialismo digital

Meanings of the metaverse: Productizing reality

Privar a los jóvenes de la filosofía

La violación

Un text llarg, amb moltes coses interessants sobre la futura identitat europea de la que us parlava fa uns dies: Paul Mason: “Veremos cosas incluso peores que los bombardeos a civiles de Ucrania”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s