Humoristes, pallassos i Laura Borràs

Un dels millors moments que ens ha proporcionat, fins ara, la guerra a Ucraïna és la de Matteo Salvini rebent humiliació pública. En intentar capitalitzar la situació, a Salvini li van recordar, en públic i davant les càmeres, la foto que es va fer amb la samarreta de Putin. Quan es va acabar el discurs oficial, i Salvini fugia escuat, els reporters italians el van escridassar amb sonors “Pallazzo! Buffone! Vai a casa!”. Salvini va tornar enrere, a intentar encarar-se amb un fotògraf, que li va repetir la cantada de quaranta en oros. Salvini no va tenir cap més opció que fugir.

És una de les diferències entre els pallassos i els humoristes, com Zelenski, el president ucraïnès. Els pallassos fan pallassades. Els humoristes, els bons, són capaços d’enfrontar-se als pitjors tirans de la història. Amb el seu humor, o mantenint-se ferms i liderar la resistència armada a una invasió militar.

A Catalunya no tenim ni pallassos ni humoristes. Tenim presidentes del Parlament que, sense cap altre bagatge que treure el cap a una protesta veïnal, es permeten alliçonar a líders nacionals ja consagrats. És el que ha fet la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, enviant una carta al president de la Rada ucraïnesa, on li diu no sé què de diàleg i consens.

Crec que això podria ser l’equivalent als clowns. Els que pretenen ser humoristes, però que no arriben ni a pallasso. Allò que a Catalunya en diem “humor intel·ligent”, però que ni és humor, ni és punyent ni sabem què vol dir en realitat, vaja.

One thought on “Humoristes, pallassos i Laura Borràs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s