Capturas, de Manuel Vicent

Diu Manuel Vicent a la seva columna de la contraportada a El País del diumenge 12 de juny que els animals “es devoren per sobreviure, però ho fan amb rigor extrem i saviesa. Cap fera supleix la seva maldestresa amb la crueltat.”

Vicent coneix poc el món natural. Coneix poc l’actitud dels lleons mascles que, després de foragitar l’antic “rei de la selva” —cal tenir en compte que a la selva no n’hi ha, de lleons—, maten als cadells. I el mateix fan moltes espècies de primats.

Però per crueltat gastronòmica, la de les orques. Aquí us deixo una filmació d’unes orques “jugant” amb uns lleons marins. Cap al final del vídeo, un cop els atrapen, les porten mar endins i les fan saltar per l’aire. Un cop i un altre. A vegades les deixen fugir i, abans que s’escapin del tot, les tornen a atrapar i les tornen a llençar mar endins. Fins que se n’avorreixen, i se les mengen.

Vicent acaba la seva columna amb el típic discurs misàntrop sobre la capacitat humana per fer el destraler matant. Manuel és molt fàcil: no hi ha res més perillós que un ximple amb iniciativa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s