El pluriespecialista

El que els títols no diuen és que sóc usuari de GNU/Linux des de finals segle XX. Després de provar Suse, Mandrake, Corel i Red Hat, em vaig tirar de cap a la piscina i vaig instal·lar Debian GNU/Linux en la versió “Potato“, quan encara s’havia de compilar el nucli manualment per a poder escoltar arxius OGG.

A part de petites col·laboracions en la traducció de les webs de Debian i la Free Software Foundation, també vaig participar en les campanyes en contra de les patents de programari d’aquells temps, visitant un parell de cops el hacklab de Barcelona i assistint al tercer Hackmeeting espanyol a Madrid.

Avui en dia començo a veure el món del programari lliure d’una forma molt diferent. De fet, m’he cansat d’haver de treballar més per gaudir de menys capacitat en els mateixos dispositius. Per això ara torno a fer servir sistemes operatius d’Apple, tant en sobretaula com al telèfon.

Cap a finals 2003 vaig arribar a la blogsfera de la mà de LiveJournal, passant per ZonaLibre, marxant a SDF-EU.org que va ser el meu primer servidor, i finalment amb domini propi des de l’octubre de 2005. Soci de la Electronic Frontier Foundation i la Free Software Foundation, vaig participar en diverses campanyes en defensa dels drets civils a la xarxa dins l’estat espanyol.

Editor principal, des de la seva creació la primavera de 2007 fins al primer trimestre de 2009, del primer diari digital espanyol dedicat íntegrament a temes sobre ecologia, Ecoperiodico.com (ara extint), la tardor del 2007 vaig crear juntament amb Merit Rosés –la meva parella en aquell moment– la nostra pròpia empresa dedicada al tèxtil que va donar a llum les marques de roba “Orlandooo Things” i “Pajaruhs”, dues marques de moda de les que ara en diuen “sostenible”, que integraven per primer cop a l’historia, que nosaltres sapiguem, el concepte Spime.

Entre 2009 i 2010, entre 2013 i 2014 i entre 2019 i 2021, vaig decidir retirar-me temporalment de la xarxa per aclarir idees i conceptes.